Selecteer een pagina

Sterke leerkrachtige samenwerking in HEATLAB

Koedood Marine Group en De Ruyter Dieseltechniek hebben een samenwerkingsovereenkomst op 6 november 2019 ondertekend met Da Vinci College in het Leerpark te Dordrecht en de Universiteit Twente  om met elkaar leerkrachtig samen te werken in het platform HEAT-Lab te Sliedrecht. 

Deze samenwerking is mede door ondersteuning van het MKB-Katalysatorsfonds tot stand gekomen.  In het platform staat waterstoftechnologie voor de binnenvaart sector centraal.  Brede expertise vanuit de theorie en praktijk is een goede basis om de innovatie naar Zero emission met waterstofbrandcellen te realiseren.  In Sliedrecht zal een waterstofstack geplaatst worden waar onderzoek meegedaan wordt om tot de meest efficiĆ«nte oplossing komen.  Studenten en mensen uit de dagelijkse praktijk zullen elkaar versterken.

Ondernemers uit de Binnenvaart en Logistiek kunnen in het HEAT-Lab een kijkje nemen om zo dicht mogelijk bij de ontwikkeling de nodige kennis in een vroegtijdig stadium op te doen.  Scheepvaart heeft een belangrijke rol in de mobiliteit en daarom is het HEAT-Lab een goede actie om het potentie onderzoek van verdere verduurzaming zichtbaar te maken.  Installaties aan boord van waterstofbrandstofcellen kan daar een grote bijdrage aan leveren.